Autetaan luontoa ja siivotaan roskat pois! Jokakeväinen siivousviikko on täällä taas.

Valkjärven siivousviikko alkaa lauantaina 17.4. ja jatkuu sunnuntaihin 25.4.2021 asti.

VINKIT kyläläisille, jotta siivous sujuisi sutjakkaasti:

Tavoitteenamme on siivota roskat Lähtelästä, Keudan parkkipaikan ympäristöstä sekä Valkjärventien ja siitä haarautuvien sivuteiden ojienpohjilta ja pientareilta.

Roskien keräämiseen voi käyttää omia jätepusseja. Kierrätyksenhelpottamiseksi pyydämme keräämään erikseen metalli ja lasi -roskat (saavat kuitenkin olla samassa pussissa). Roskapihtejä voi käydä lainaamassa Linnakummuntien risteyksestä ja Valkjärventie 300 (punainen talo) roskiksen vierestä. Roskapihtejä on käytössä rajallinen määrä, joten ystävällisesti palautathan ne mahdollisimman pian, kun olet oman osuutesi talkoissa tehnyt.

Teiden varsilta kerätyt roskat voi jättää Valkjärventienbussipysäkeille (välillä Lähtelä – Siikjärvi) tai Lähtelään, joista neviedään Metsä-Tuomelaan siivousviikon päätteeksi.

Oman turvallisuutesi varmistamiseksi, käytäthän huomioliivejä.

Ajankohtaista tietoa siivousviikoilta jaetaan kyläyhdistyksen Facebook-sivuilla. Olethan siis aktiivinen jakaessasi tietoa, minkä alueen siivoukseen olet osallistunut. Kyläyhdistys haastaa KOULULAISET MUKAAN talkoisiin! 👏👏👏

Roskien kerääminen on arvokas teko niin ihmisten, kuin luonnonkin hyvinvoinnin kannalta. Maahan heitetyt roskat vähentävät viihtyisyyttä, aiheuttavat vaaraa eläimille ja rasittavat luontoa. Erityisesti Lähtelän ranta-alue, Keudan ympäristö parkkipaikkoineen ja pikkutiet ovat suositeltavia, ja turvallisimpia siivouskohteita koululaisille. Ahkeroinnista luvassa palkkio. 👌

PUHTAASTA LÄHIYMPÄRISTÖSTÄ NAUTTIVAT KAIKKI! 🧡

(12.4.2021)